Nyhetsbrev 2023-03

september 2023

Årsmöte med prisutdelning och uppföljning

Tisdag 7 november på JKV klubbhus, Västerås

I likhet med föregående år kommer vi att hålla årsmötet hos JKV. Utöver själva årsmötesprogrammet kommer vi även att hålla prisutdelning för VMS, Övningsseglingarna och DM. Kvällen avslutas med en dialog och uppföljning av årets arrangemang med inriktning på vad vi kan förbättra inför kommande år. Kallelse med verksamhetsberättelse kommer att skickas ut senare men boka datumet i din kalender redan nu. Vi börjar kl 19.00.

Övningsseglingarna 2023

Årets övningsseglingar kunde genomföras med 14 seglingar på våren och tre på hösten. För Classic klassen blev det sju seglingar på våren och tre på hösten. Totalt deltog 13 båtar i race och 5 i classic klassen. Som mest var det 11 båtar på startlinjen i race och tre i classic. Som vanligt premieras flitigt deltagande. Marit Ljunggren, WSS i sin Smaragd Cruiser vann totalt. De deltog i totalt elva av seglingarna och var segrare i tre av dem. Klas Albertsson SS Aros i Fareast 28r kom på andra plats och Anders Helmrich SS Aros med Farr 30 var trea. I classic klassen var det åter Bo Thyr SS Aros, denna gång med sin nya Arcona 355, som segrade.

Västra Mälarens Seglingsserie 2023

Nytt för i år var att VMS omfattade åtta delseglingar varav de fyra bästa räknades in det totala resultatet. Det gjorde att betydligt fler i år kunde räkna in fyra seglingar och konkurrensen om totalsegern hårdnade. Segrade gjorde Markus Söderlund från Håbo BS med sin Bull 7000 före Mikael Gustavsson WSS, Arcona 340. Båda hade i slutprotokollet 18 poäng och båda hade en seger var. Markus vinner på att han hade en andra plats medan Mikael hade en tredjeplats som näst bästa resultat. På tredje plats kom Ola Jacobsson Köping SK, Enter 360 med 24 poäng. Totalt var det i år 42 båtar som startade i en eller flera seglingar.

I och med sin andra plats blir Mikael Gustavsson även distriktsmästare kölbåt i Västmanland för 2023.

Ny distriktsindelning

Svenska Seglarförbundet har sen 2021 arbetat med ett förslag till ny organisation och distriktsindelning. Projektgruppen som arbetat med frågan skall nu i höst lämnat ett förslag på den nya distriktsindelningen. Förslaget kommer att gå ut på remiss till distrikten innan frågan tas upp till beslut på seglardagen i mars 2024. Målsättningen är att ny distriktsindelning skall vara genomförd till 2025. Det finns anledning att återkomma till detta eftersom det klart kommer att påverka oss här i Västmanland och Mälaren.

MED SEGLARHÄLSNINGAR
Västmanlands Seglarförbund / Peter Markoff

0%